Monday, February 21, 2011

Kelas Tahun 2petang

Assalamualaikum...


bila boring..komputer akan dibuka..pastu benda pertama yang akan kita klik mesti internet,woooo..pastu cari web FaceBook...kan...
1 hari nda buka facebook tu,cam nda tenang ja idup..hahahhaha
aiya..dunia cyber kini semakin berani menguasai minda..

aku juga tidak terlepas dalam dunia tersebut..dan benda yang aku klik slepas FB ialah BLOG..
oh yeeaahhh...

blog adalah tempat aku mengetengahkan isu2 kehidupan manusia dimasa kini samada besar kecil budak orang tua gemuk or kurus..
dan tidak ketinggalan tentang hiburan dan fesyen..

ekceli teda kaitan pon entry yang aku buat ni ngan ayat kat atas,
ahhahahhaha..saja ja tu...tu baru muqaddimah..

so hari ini da masuk 3 minggu juga la aku ngajar kat skolah rendah agama..hurmm..kira benda ni da sebati dalam hidup aku..bertemu kanak2 setiap hari..melayan karenah dorang n ajar apa yang perlu di ajar..
hari ni hari isnin 21 feb 2011..
dengan berbaju kurung berbunga purple n berselendang purple..
wah..gadis ayu la konon..plastik!!
ahhahahahha

ini lah ustazah yang aku perkatakan tadi..sempat amik pic lorh sebelom berangkat ke sekolah..
ahakzzz....gatai...pic ada blur sket..besa hp gua besa2 ja..so camera pon memang hancusss juga a..
apa2 pon kena bersyukur dengan segala pemberian..
wahhhh

n aku pon masuk kelas tahun 2 then bagi latihan kat dorang..

15 minit kemudian..

kelas semakin bising..tetiba ada la student ni ngadu kat aku..

pelajar: ustazah2 daniel bawa saya bercerita..saya mau buat keja
ustazah : eleh..kamu pon sama juga ikut bercerita kan..
pelajar : aah..tapi saya cerita sikit ja..
(tym ni aku macam mau tergelak terbahak2 ja tapi aku masih di dalam kelas..so aku hanya tersenyum kambing)




cehhhh...tu la latihan aku bagi kat dorang..sonang yo...budak tahun 2 kan...
hihihihi..


sebahagian buku yang telah disiapkan oleh murid2 yang aku ajar..

budak pkai beg tu x sabo2 mau balik..
padahal awal lagi..tapi besa a kan..budak2 akan semangat bila loceng terakhir berbunyi..
sebab mau balik umah..hahhaha

ni la lukisan budak yang konon2 rajin buat kerja latihan yang aku bagi tu..
dia duk kat belakang..tym aku kat depan tengok dak2 len dia sibuk pla lukis menatang ni..
tym aku g tmpat dia trus dia g tapuk benda ni..amboi...ingat gua xnmpak ka dik..hahahahah
trus gua amik n suru dia bt keja..mmula aku tengok mau tergelak besar juga aku..
tapi cover sket..ustazah x leh wat cam tu..
aku pon x paham la menatang apa budak ni lukis..
mau cakap power ranger x juga..mau cakap hello kitty lagi la jauh..
hahahhahah..
hanya dia yang tahu disebalik lukisan ini..
wahhh..da macam art..hahhahah


" tuntutlah ilmu walau sampai ke negeri cina "

sayonara.. !!






- Syukran Ma'Assalam -

2 comments:

dylaroxy said...

wow uctajah berjaya!!! rock kental nih!!! hahahahah chayookkk!! gambatehhh

Dayanqphrofile said...

warkakakakakakak...kuanghasem lu...kena ada jiwa batu dowh..arigatow dyla roxy..ahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...