Wednesday, February 23, 2011

Next Day aku..


Assalamualaikum..

sejak bermenjak jadi guru pura-pura ni, entry yang aku buat kat blog ni banyak berkaitan budak2 skul kat tmpat aku ngajar..hahahhaha
kan3...

bukan apa, just mahu berkongsi pengalaman gua jadi guru pura2 ni..
hihihiii...

so ari ni aku rasa hari memenatkan la juga even pagi tu aku x ngajar..just tym petang ja..bukan apa..budak2 yang aku ngajar arini sunggoh nakal yang teramat...pergghhhh..tapi gua ckap sma korang memang enjoy..
yala budak2 kan..comel2..mau marah pon cam x jadi..

so aku masuklah kat kelas dak tahun 1 ni..
gua ajar bahas arab u know??
wahhh..

a'inun = mata..

hahahahha
lebih kurang cam tu la kan..
so tym best2 ngajo tu...ada pla si gadis kecil ni menangis..

sempat plak aku amik pic dak ni..ahhahaha


alamak!! gua klau bab2 mmujuk ni memang FAIL...so ap yang aku buat just cakap "ok dik..jangn nangis lagi a..nnti ustazah terajang budak yang kacau adik tu k"
hahhhahahahha...lebih kurang cam tu la ayat aku mmujuk...
tetiba bdak tu bhenti nnges..
YES!!misi aku berjaya..cara pujukan yang agak lembut pada aku..wkakakakkaka

pening juga aku bdak2 ni..suruh diam kat belakang,kat depan bising..kat depan diam kat belakang pula buat bising..
aku x mampu..
hanya melihat gelagat mereka....hahahhaha

ini bukan acai atau ah kiong kat kdai2 cina tu k..ni my student yang bernama danish...
antara student yang slalu nyakat aku..bila aku marah mmg xjadi marah..aku akan tergelak bila tengok muka dia..apa xnya..bila aku marah..dia akan senyum kat aku..
bila aku bagi keja kat dia..kawan dia yg len da siap 5 keja..dia 1 keja x siap lagi..
dahsyat memang dahsyat..
hahahhahaha

konon2 aku denda la dia ni padam papan putih kat depan..
see???siap leh gelak lagi kena denda..
aiyooo...



whatever benda kita buat dalam life ni..nawaitu adalah kerana ALLAH...
orite..??


sayaonara!!


- Syukran Ma'Assalam -

4 comments:

dylaroxy said...

wah cikguuuu,,,
dh power,,
hbs r pas nih ank murid nye men terajang juga!!!!

Dayanqphrofile said...

waahahaha..nama pn guru,so ak trunkan ilmu cara2 terajang kat my student..hahahahha

-hamizah- said...

waaa..sudah jadi ustazah dayang..bgs2 :))

Dayanqphrofile said...

haahahahha...kak,ustajah ngn student 1 kpala..aiyoooo...ahhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...