Wednesday, May 18, 2011

aku budak kampung la....




oh yeah...sempena Hari wesak ni..aku mau buat sejarah..sejarah tebas menebas..ha...tkut nda??takut la..takut la..(muka merayu)...seawal 5.30 pagi aku sudah bangun..pas bangun aku tido balik..aik???hahhahah....my dad ajak balik kamfung kat gadong tuk membersihkan kawasan rumah yang sekarang da mcam hutan lipur...teramat semak d
engan wayar2 daun hijau..keladi2 pon semakin gembira dan tu
mbuh dengan riang...serangga2 menjadikan kawasan itu habitat tetap mereka tanpa membayar sebarang geran tanah kat aku..sukati dorang ja kan...so aku pon dengan semngat d awal pagi siapkan diri..then kami gerak dari umah dlam jam 6.30 n sapai kat kampung tu dlam jam 8 cam tu la...

sampai ja kat umah..jumpa makcik pacik,kazen n nenek..tnya2 kbar..lpas ja smua tu..ak, jiji n my dad trus2 ja bsiap mo p tmpat yang dituju..tmpat yg mau dibersihkan..semngat x semngat(muka bangga...phuiii)..ada org tu pesan..klau mo buat keja2 kat kawasan semak or tebas mnebas ni..kena pkai kasut..lengan panjang..n gna glove..hahahah...aku n jiji dengan slumbernya pegi pkai slipar jepon..huih..blom buat ap2 keja...kaki kami da pnoh ngn lumpur..hahahahah

before p kawasan tu..smpat lagi klik2 camera..uishh..look at c budak sepet ni..buat posing jiwang pla dia..aku hidup dalam
blues..wahahahha

yeah..buat2 muka ganas(cam mau kena antak kpala ja) ..inilah gaya seorang penebas kepala orang...potong rambut guna parang ni pon ok juga kan...jimat duit..xpayah g salon mo repair2 rambut..ohyeahhh..ahhahah..n ini juga gaya ah long pegi mnta hutang...aku mau pegi mnta hutang kat srangga2 kat semak tu..x bayar sewa tanah...sukati ja buat habitat kat sana..hahahha

haiyyaaakkk..haa..jangan rapat..ahhahhahaha..ada gaya cam sailormoon x..nasib bek xda bulan..klaw x..sbijik cam sailormoon kan..(dari td ayt perasan ja..dush3)

lihatlah diriku yang rajin di sana..oh klihatan macho dan bergaya..ahhaha..jiji x buat keja pon..asyik amik gmbar ja..huh

mendaki tangga yang xda rupa tangga pon..haahhah..lihatlah slipar jepun cinderella kku..ahhaha


and the last...lihat lah muka aku yang penat..n muka jiji x nmpak pnat..nmpak sngat xbuat kejo..tukang klik2 gambar ja...baru tebas skali...da ckap pinggang sakit..like org tua yang tlebeh vitamin B..hahhaha


p/s :: balik ja dari menebas..kulit gua jadi gatal2 1 badan..snsitif tol..tapi beshhh dapat buat keja kmpung...hihihihihi

Sayonara!!



- Syukran Ma'Assalam -

2 comments:

Halimatun Sa'adiah said...

menebas...huiiii....lme x wat keje2 cm2..
asek upah abgla (abg bangla) je...

Dayanqphrofile said...

kuikuikui...klau abng la tu g tebas..pokok2 besar skali dia p tebas..hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...