Monday, October 31, 2011

Tragedi Oktober yang tragis at Kota Kinabalu



bila ia mengkehendaki sesuatu itu terjadi..maka terjadilah ia..segala musibah yang terjadi ke atas setiap manusia pasti ada sebabnya,dan kita sebagai khalifah di muka bumi ini harus sedar bahawsanya dunia yang kita pijak ini hanya sementara...

sebagaimana musibah yang telah berlaku di kawasan berdekatan kota kinabalu,sebuah lori telah berlanggar ngn keretapi yang satu satunya hanya terdapat di sabah..yang baru dirasmikan bulan mac tahun ni...sob sob sob..baru mau bangga ada ketapi laju d sabah,skang ni pngangkutan kat sabah dah berkurang..

masa kejadian ni berlaku,kami 1 family berada kat aiport terminal 2 d tanjung aru,hantar abang aku yang 1st terbang g KL..kluar dari a.port tu,tetiba nampak asap tebal..ingat kan org bakar sampah or umah terbakar,tapi ada macik tu gtaw lori ngan ketapi berlanggar..

then kami g bandar kk jap beli barang dapur...tym balik menuju ke rumah..ya Allah..jamm teruk yang teramat,bayangkanlah perjalanan yang sepatutnya hanya memakan masa 30 minit jadi 2 jam lebih..tym tu lagi hujan lebat..mungkin tu ah rahmat disebalik hujan yang turun,memadamkan api di tmpat berlakunya kejadian tu,

kat bawah ni gmabr2 yang tlah di ambil oleh rakan2 kat fb aku,so aku share skit..hihi






Alhamdulillah..tiada nyawa yang terkoban,mungkin penumpang2 just cedera kecil ja,aku tgok tym terperangkap dalm jamm tadi,ambulans,bomba n polis la yang paling bersemngat..tabik spring la...

= tgok liputan d berita TV3..

n info dari seorang rakan mnyatakan d tmpat yang sama tadi sekitar jam 10 pagi eksident LORI jumpa SAGA baru, sekitar 11lebih, TRAILER jumpa TOYOTA GL then petang tu lori ngan keretapi..

semua ketentuan dariNYA pasti ada sebab..dan jangan sesekali kita mnyalahkan takdir di setiap apa yang menimpa diri kita...

semoga kita semua sntiasa dalam keadaan selamat dan dilindungi olehNYA..amin~~

- Syukran Ma'Assalam -

2 comments:

SumeSakan said...

semoga lepas nih kita lebih beringat...

dayanQueen said...

ya i.Allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...