Tuesday, May 22, 2012

Jom ke GayaStreet Kota Kinabalu Sabah

Assalamualaikum

kehadapan si kacak dan si anggun..aku tahu kalian merindui aku..hak tui... ekceli benda ni dah lama bertakung kat my post..tapi keadaan tdak mngizinkan untuk aku tekan publish dek karena kesibukan yg melanda..wah...tapi alhamdulillah hari ni aku ponteng jap sbb takut berkarat pula gambo2 aku ni kan..hihihi..

di kota kinabalu,setiap hari ahad akan ada satu TAMU yang pasti menjadi perhatian pelancong2 x kira dalam or luar negeri..yg area2 kk pun ada yg bajet pelancong jugak..hahhaha...

eh lupa.,TAMU?haaa..bukan maksudnya ruang tamu atau bertamu dikalbu tu..ok,bukan...Tamu adalah 1 dialek sabah yg bermaksud pasar malam or pasar minggu,n hanya di Sabah ja aku rasa guna perkataan tu..

nda faham?k aku bgi contoh ayat..

Gink, kawankan aku dulu bah pigi tamu..aku mau beli kuih panjaram...

haaa..bgitu laitu..urang2 sabah jak faham..wkakakkakakak...
so hari ahad tu bapa aku ajak pla p Gaya Street..salah 1 TAMU yg popular di kk dan akan berlangsung hanya hari Minggu (ahad)..n tym tu pla nana keja...so aku ,bapa n macik j yg pegi...sian nana,cedeh...sob sob sob...so untuk menggembirakan hati adik tomey aku,sbelom gerak tu,kami gambar2 la dulu,so x jga la dia rsa terpinggir....ahahhaha..x gitu nana?



eeh...sama pula jenis tudung,ekceli tu tudung nana,aku pinjam..sebab aku ni memang kurang berminat sket beli tudung yang bercorak..hikhikhik...so sewa lerh tudung adik aku tu.....

cuaca hari tu alhamdulillah..tapi panas juga la..sebab kat kk lama x hujan..huhuhu...sampai ja kat tamu gaya street tu,aku n my bapa bajet pelancong yang xpenah pegi tamu tu...eakakakkakak...so aku pegang kamera n gambar apa yang ada di jual kat tamu tu...serius weiii..org yg tak penah g sabah,try pegi gaya street ni,stiap hari ahad...macam2 benda ada d jual..ha...x caya??jum cekidaut dulu gambar kat bawah...

bunga bunga..kraftangan...cd2 lama..tebu pon ado jang..ikan2 kecil yg tomey pon ada jugak...

haaa...piring mangkuk org dulu2 pon ada jual..sepa pminat yg suka kumpul2 benda lam,moh lerh ke sini...
hambek ko,ingat kat mall ja ada jual sticker?kat tamu ni pun ada tahu...
bunga kaktus yg comel...


cehhhhh..yer2 ja bapa aku tu mau beli...tapi x beli pon...hhahahahha
binatang untuk peliharaan pon bnyak di jual kat tamu ni..

ha kan da cakap..orang2 kat dalam gambo ni smua bajet cam pelancong...hahhaha

pasangan sejoli yang tidak mahu terpisah..hahahhaha...peace uollsss...


my dad yang memang tak kan terlepas untuk bergambar...style bebenor my bapa ni ...hahhahaha
n tym tgok pic dia ni,bleh pla dia cakap.."eh hensem jga bapa ni kan"
weeeuuuu...sungguh hensem la bapa ku....hahahhaha

korang jgan ingat bapa aku ja...aku pun pukulan untuk bergambar mmg x lepas...hahahahhah...
tu benda yg melekat kat baju n tudng aku tu budak bulan sabit merah yg lekat,sabo ja la....posing konon2 model majalah la konon...hak tui....klau org tgok ada juga yg baling gna slipar...hahhahah..cabuutttt


sekian lintas langsung dari kota kinabalu sabah...jom melancong ke sabah...banyak lagi benda2 yang ada kat sini...terbaeeekkkk....














p/s : masa ni ngah bengang ngan budak tu..sebab x meseg aku...so aku mmbawa diri n hepykan diri beriar2 di siring jalan raya...lalalalalalalal... u... ^_^ 


kenapa tetiba ada lagu liyana jasmay ni??wakkkakakaak

- Syukran Ma'Assalam -

4 comments:

KhuZa SunshiNe said...

haha..ada si gg ceta psal ni..
p tamu sbb mau beli kuih tu seja..
nda lama dia balik..nah dpt la kamu jln2..ada driver..kekeke

dayanQueen said...

hahhaha..besa la tu,kuih pling manang kn..hahhaha

Along Azira said...

Salam..nice blog..sy singgah blogwalking jap..hehe

Along Azira said...

salam..nice blog..sy singgah blogwalking jap..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...