Sunday, February 3, 2013

The Best of Kota Kinabalu

Assalamualaikum


tetiba ada sorang minah ni kol...slank smenanjung pla..memula aku tgok num kluar ingat astro yg kol sbb minta hutang..hamboih..lelbih pla kan..aku da bayo..last2 sora pmpuan yg familiar n tergelak2..cakap aku sombong bagai..klau x knal memang la sombong.. *oh thats me* ..

ckap punya cakap ok aku da kenal..budak yusra from seromban..dak yg sma2 kat kolej dulu..borak punya borak akhirnya dia mnyatakan hasratnya knapa dia kol..

dia mahu ke kota kinabalu !!!!

ok aku cool..berfikir sebentar...sebab aku minggu tu memang sibuk..tapi nda kan la dibiarkan..da la datang jauh2..
konon2 cam teaser la kat atas ni..tmpat yang aku bawa dorang sekitar kota kinabalu..
ekceli aku sbenarnya xtahu mau bawa dia ni g mana..sebab jika dibandingkan k at kolumpo tu memang sana lgi bnyak tmpat2 yg menarik..tapi aku bawa kat mana yang aku tau jalan ja..al maklumla..x pernah bawa org luar jalan2..klau stakat ngan member sabah aku main ikut ja slalu..hikhikhik..



 
so tempat pertama aku bawa dorang adalah Pantai Tanjung Aru Resort..pantai ja pun yang ada..hakhak..tapi dalam masa yang sama aku with my lil sister ambil kesempatan beli jeruk yang slalu kitaorang beli..hahahah...







then g 1Borneo...kat sana pun just g round2 ja..yang xboleh blah boleh pula weolss sesat..bikin malu..da la bawa orang luar..boleh pula sesat..yala...aku ngan my lil sis jarang sngat lepak kat 1Borneo tu..sbab baranng2 smua branded..hakhak..xmampu la uolsss...

then seblum balik ke kk..kitaorang singgah ke masjid Bandaraya kota kinabalu...tym tu ramai gak pelancong yang datang n ambil gambow..





n bila malam menjelma..aku bawa dorang ke tempat wajib bila orang dri semenanjung datang.katanyerrr..hahhaha..pasar pilipin..awww...nama pasar yang international sangatttttt!!....hahhahaha...kat sana kira membeli belah gak la dak yusra tu ngan member dia..borong gelang Mutiara..Ikan Masin Sabah..keychain..baju2..n macam2 la..pastu kitaorang makan ikan bako...terrrbaaekkk uollsss...hahhaha..


dan keesokannya pula..kitaorang lepak bertiga ja..sebab adik2 yang tersayang tu kerja..alololo..keja lagi penting tahu..!!hihhihi..

so kami bertiga pergi ke GayaStreet..oh kat sana pun macam2 juga ada..ko mau cari barang2 lama..barang2 unik..kat sana semua ada..ho ho ho...



  
  
 

setelah berhempas pulas mematahkan kaki berjalan tanpa rehat..(pdahal malam pun rehat gak -_-')..si budak yus ni pun balik la ke semenanjuung..flight dorang dalam jam 8 malam..so aku yang menggelarkan diri budak baru belajar memandu menghantar dorang ke AirAsia Airport..


hope ngko puas la berjalan even hanya dua harija..tapi boleh tahan juga barang2 ko borong kat sabah ni yer..hahhaha..apa2 yang kurang minta mahap n hope ko enjoy la ngan layanan kami sefamily yang tdak seberapa..ehiiiiiii...











P/S :: story ni da lama terperuk kat draft..hahahhaha..now baru dapat realisasi kan..ayat xleh blah..hahhahah..


- Syukran Ma'Assalam -

6 comments:

Nao Mei said...

salam...kat sana memang menarik...swetyz pernah mai sana tahun 2012..hihi...kat tanjung aru ya best,,,,sempat juga akak beli jeruk & jgg kat sana...hihi...senang betol nak dapat benda cam tu kat sana..nanti ade masa nak mai sana balik

Yumida Huda said...

wah..sronoknye jalan2 di kk..shopping sakan
follow sini..jemput singgah ke blog

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

Nao Mei :: owh yaka..jom g sabah lagi..hahhaha

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

Yumida Huda : xda la..just bwa kawan jalan n cuci mata ja..hahha

KY said...

KL dangan Kota Kinabalu tak sama, besarnya udang..udang galahkan? tapi sayang KY tak makan makanan laut

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

KY :: sama la..sya pn x makan..hihihi...tpi ikan makan..hahhah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...