Saturday, June 1, 2013

Jom g Kawen !! (Edisi Amy Sharimie n Bakhtiar)

Assalamualaikum....


Bulan MEI..dikaitkan dengan cuti sekolah selama dua minggu..n terus juga dikaitkan dengan makan free buat semua penduduk mesia..sbb tym tu la ramai orang akan melangsungkan majlis perkahwinan n bermcam2 majlis lagi...yey....

Alhamdulillah..tahniah buat semua pengantin2 baru yang melangsungkan perkahwinan...(sejak lama x hapdate belog..terjadi skema la plok..hahahahha...

hari ni 1 jun..berlangsungnya majlis pernikahan c budak pengawas tym jaman2 skolah dulu..hahahaha...Amy Sharimie Sharifuddin di Masjid Negeri Sembulan Sabah..Memula aku ngan member x brapa plan sangat g kawen dak amy ni..sbab yo la..kat kampung pun x abis round lagi g umah orang kawen...ramai gila..fuhhh..tapi d sebabkan aku ni x berapa mesra alam skit ngan orang kampung..sebab selalunya orang2 tua yang besa..kan...hahahhaha...so aku ngan mmber aku,AWIN ja yang mnjadi wakil bagi pihak geng2 karas di SMKA Limauan...

sampai ja kat perkarangan masjid negeri tu..aku tgok memang ramai orang kat sana..ingat majlis dak amy sorang ja..upanya ada lagi dalam dua tiga pasangan...masa memula sampai..siap tanya orang kat sana lagi..."yang ni majlis Amy Sharimie ka"?..n akak tu cakap dia pun xtaw...sebab ramai orang nikah...hamboooi...da ngko datang g majlis sapa?eihhhh..

then kami teruskan ja perjalanan...ada 1 bilik tu ramai orang..namapak da tok imam ngan pengantin..tinjau punya tinjau apsal muka dak amy lain semacam...tetiba ada akak tu tegur..kamu cari majlis sapa??kitaorang gtaw la amy..akak tu caka " owh kamu g bilik sebelah"...

aiyooo..sesat...hahhahah...boleh2 pula salah masuk majlis nikah orang...hahahhahah..majlis berlangsung lebih kurang jam 11 pagi...so kitaorang sempat la tgok dak amy ni bernikah...yipppiiieeee..hahahahha

jom tgok orang kawen jom...hihihi




antara photo2 yang di ambil 


yang ni bukan dayang2 atau pengapit fomfuan ok..eksen ja lebihhh..hahahahahha

Ambik kesempatan sementara pengantin da blah..apa lagi..da macam pelamin haku plok..xpa..hambek berkat bak kata nenek aku..hihihihi


lepas abis majlis nikah..kitaorang makan2...n masa balik tu smpat lagi dak dua orang ni bgambar dalam masjid negeri sabah..ngada betol...

lebih kurang kul 12 lebih la kitorang bdua da blah...skali skala g kawen kawan2 skolah best gak..yala dulu dak2 nakal n most wanted leh warden...skrang ni da jadi isteri orang....suka x??haaa kawen cepat2...hahhahhaha...








tahniah buat Amy Sharimie dan Bakhtiar...semoga kalian menempuh alam perkahwinan dengan sabar n happy2 selalu..semoga berkekalan hingga ke Jannah...in shaa Allah..amiiinnnnn


- Syukran Ma'Assalam -

1 comment:

Mya said...

nice photos! waa ada freebies :) btw jum join segment mya:))

http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...