Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

join klik sini

wah wah wahhhhhh...abe beng buat segmen pasal jaman skolah laa....cuke3...haahhahaha....tapi aku lambat post entry ni..besaq la..busy woman...cehhhhhhhh....antara banyak2 moment in life ni..kenangan tym skolah laaaaaaaaaaaa paling best of the best....ahhaahha...kat sana la macam2 benda kita leh buat ngan member yang sekepala seotak ngn kita..lagi2 klau tinggal kat asrama..pergghhh...memang trasa memory tuh...orite...sini gua mau kasi cerita sbelom tido ae...meh sni..meh sni..(tapi ni da lebih 100 ptah perkataan)

dulu tym skolah menengah aku pndah 2 kali sekolah...1st kat SMA toh Puan Hajjah Rahmah kat sembulan sabah,dari form 1 - form 3..then yg 2nd kat SMKA Limauan kimanis Sabah,form 4 - form 5...and paling banyak buat sejarah(kenangan la konon) kat 2nd skolah ni...memang masih trasa smpai skang...mybe sbb kat duk kat asrama kn...ahhahahhahhaah...

tym duk kat asrama dulu..aku suka sngat balik umah..even tym tu xda kpulangan...bukan apa..sebab klau kat hostel tu kena bangun awal..pastu wajib turun p masjid pula 2...kalaw x kena denda..cam besa la kan...so aku ni mmg jnis liat bngun subuh(kantoi)wakakkakaka...so berbalik kepada suka balik umah...kami(ngn member lain) ni mmg suka hati balik umah sndiri...so stiap hari isnin muka2 kami pon memang wajib la jga kan kena panggil ke depan...

" sesiapa yang balik tanpa kebenaran...datang ke depan "..cam ni la lbih kurang ayt warden tu(ustaz J)

(kami ni budak yg jujur..denda pun denda la..yg pnting bali umah..ahhahaahha)

n yg paling best denda dia ap???pakai baju kluar bandar tym pegi prep..erghhhh...hahahhahah...n kekadang pakai baju persatuan..sepa yg persatuan pngakap..pkai nju pngakap la...n ada pla kkdang denda tu masuk dalam longkang...jalan itik d dataran...n denda paling popular n simple ialah ROTAN!!!ahhahahahaha

cerita gua ni pon x la brapa best ba kan..sebab xda idea..da tngah malam da wei..so kenangan tu ada yg melayang2 sda...apa2 pon..

kekadang pngalaman hidup atau jalan cerita hidup kita boleh di ulang...tapi jalan cerita ketika d sekolah adalah salah satu jalan cerita yang memang sukar untuk kita lupakan.....

P/S:::teman2 sekolah ku...bila kita buat perjumpaan besar2an lagi..gua uda kangen dong..mish u all ...lebiu more2....

=kebanyakan mereka kini bakal2 jadi cikgu/ustazah...nurse..polis pon ada kali..hahaha...gud luck smua....



- Syukran Ma'Assalam -

2 comments:

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FizA said...

zaman sekolah paling best kan? ^^

singgah dr blog abg ben & follow.. :)
kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...