Saturday, September 17, 2011

Dulu Mr.Bean..skang da jadi Ejen Penyiasatan..

Assalamualaikum


kenal x muka pacik kat atas ni??da mula gelak??lek luuu...haahahha

tadi aku kuar g kk..ekceli perjalanan ni x da plan pon..ttba dpat sms dri my pren (kak diyul) yg ingin mnyatakan hasratnya untuk mngajak aku kuar hnya menonton wayang..yes..disebabkan dia da terguling2 kat umah keboringan..n xkurang juga ngan aku...hnya berjalan2 kat umah..kluar masuk umah...so aku pun bersetuju untuk lepak bersama beliau..

n soalan yg memula terpacul dri bibir seksi aku ni..tgok wayang apa kak??ngan pantas dia cakap Mr.Bean...aik??ada ka mr.bean men kat pawagam skg ni...n smpai kat kaunter tiket..owh Johnny English Reborn upanya..ermmm..ok..aku layan ja...

mmula mau amik jam 2.00 ptg,tapi kami tlwat 10 minit,so cm xbes la kn tgok crita tapi da sparuh jalan...so jam sterusnya jam 3.35..apalagi,beli jala...n smbil2 tggu untuk tgok wyg tu..kami jalan2 la kjap raun2 CP tu..beli hadiah..beli minuman at YOYO...pastu duduk lepak kat krusi tgok org...hahahaha...

n tiba masanya jam 3.25...kami gerak ke hall 9...4 de 1st tym aku msuk hall tu..slalunya kat luar,tapi yg ni kat dalam pla..kecik ja...b4 msuk beli la bnda knyah2...POP CORN!!!yeah3...ahhahhaha..n cerita pun bermula..dalam masa yang sama gelak aku pon bermula...hahahaha..crita ni memang lawak tahap cimpanzi la...smpai mamat duduk kat depan aku balik2 toleh belakang..aiyoyo...rasa bersalah la pla aku dsbbkan ktawa yg xbleh dikawal da,even jabatan perhutanan yg menahan...memang pyah dselamatkan...ahhahaha..

n aku bnda ni aku rasa x akan lupa smpai bila2..sedang aku tergelak sakan,tetiba pop corn jatuh kat bwah...habis smua popcorn tu berterabur kat lantai..oh no!! abaikan...n aku x tgok baju akku tym tu..sbb gelap kan..trlalu khusyuk ketawa..

story pon habis..aku n kak diyul rasa cm puas aty la jga story ni..memang layan habis..n tym berdiri..sorang mamat tgok aku ngan muka yg xpuas aty...dia tgok baju aku,sal pla mamat ni tgok baju aku,aku taw la baju aku lawa,n ngan pntas aku pon tgok baju aku,,ya Allah..popcorn memenuhi bajuku...erggghhh...malu~~mngalahkan budak tahun 3 yg sedang meratah daging unta...ishh..ngan pantas mmbersihkan baju yg comel..ahhahha...

abis ja story tu,kami pon balik..b4 tu singgah McD jap mmbeli mkann pesann bdak hingusan(nana)..klau x beli nnti majuk pla..hahaah...
budak baik x kami..abis tgok wyg trus balik umah...haa....baik yg teramat kan kan kan...ahhahah


aksi yang terlalu lawak tiada batasan..!!

so apalagi..jom ramai2 tgok crita ni..promote skit..hahhahah...

p/s :: thnx tu kaka diyul koz bawa i tgok wayang....hikhikhik...sonok cngat2...

- Syukran Ma'Assalam -

3 comments:

Mya said...

dah lama tgk poster filem ni. tingin nk tgk!

aiEz said...

tak tengok lagi cerita ni.tapi tengok poster filem pun dah nak tergelak...hehe..;p

selendanQpelangi said...

@mya tgok la..memang dri mula smpai abis..tergelak sakan ja..hahah

@aiez>>hahah..tu bru popster,blom ceta dia lagi..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...