Thursday, December 8, 2011

Xtiviti sebelom konvo..pemandu yang bertukar2 dan boling~

Assalamualaikum wahai blogger2 ksayanganku cemua...anyonyonyo...lama gila x hapdate belog ni...da mcam2 sarang yang tersangkut kat sni..sarang gajah pon ada??aiyoooo...alasan aku lama x hapdate kali ni adalah kerana kesibukan mmbuat persediaan konvo yang di adakan kat kolej aku..da la mau siapkan itu ini..dan2 kat kolej tu xda line plak..hampeh...ada penah aku on9 skali,tu pon pnjam brokband member..huihhh...

mmg xmnahan btul my heart ni asyik mau ber on9 ja keja..tapi tahan ja la lbih kurang dalam sminggu lebih..ha...so story about aku ke kolej untuk berkonvo..sbelom naik ke pentas yang pnuh gemilang tu,mmber2 da ada plan ajak g ALAMANDA putrajaya tuk main boling n lepak2...hurmm..gua klau kna ajak lepak2 gua mmg xbnyak cers..wah..n sbelom ke tmpat tujuan,kitaorang ada probs pla,pasal kereta,plan mmg da terbaik,tup2 xda knderaan..aih..mmg payah la kan jumpa keta,then kami tepon la sepa2 yang ada mnyewa keta..alhamdulillah...sttle 1 probs...


tym ni dorang ida,jah n nisa da sibuk urus kereta..aku ngan farah still lg kat blik,sbb kami berdua lambat siap..then bila da siap kitaorang posing maut skejap..hihihih

then kami turun bawah sbb da ada kol keta da smpai kononnya..tgok smua pagar berkunci la plak...adoiii...n ada 1 pagar tu ja yang ada ruang tuk kami mnyelit..wow..smua muat kluar dri pagar tu,da mcam budak2 skolah escape plak da..hahahhaha



skli lagi..muka masing2 da berkerut kereta punya psal..kerta lagi,sbb kiranya c din yg amik kami ngan kereta,tapi dia cakap dia sndri pon skit lagi kna tahan oleh pcik2 guard kat lua..sbb keta tu xda sticker KUIS..pergghh...mmg payah sngat la kan..last2 tu din datang just anta keta ja..arhhh suda..lagi skali smua cuak sepa yang mau pandu..antara org2 yang kat sana tu,aku soarang ja yang x pnah belajar keta..yang len ada yang ngah blajar n ada yg da ada lesen..huh..tapi semua cakap "TAK BERANI BAWA..TAK KONFIDEN"..wah..ni da kes teruk..last2,ida yang bawa keta...dia ni pon bknnya ada lesen,tapi sdang dlam latihan blajo keta,hahhahah..memang lawak la memula pegang stering,n yang paling kecoh kat dlam keta tym tu adalah AKU!!

tapi ida just bawa sparuh jalan ja..then tukar pemandu lagi iaitu nisa..lagi skali aku cuak gila da macam kanak2 yang d culik..tym pusing kat paking tu,adusshhh..skit ja lagi langgar keta len,tapi mmber2 len smua bgi smngat kat nisa..nisa relax..cool..jngan gelabah,tapi aku rasa org yang paling gelabah tym tu aku sorang ja..hahahhahah..nisa bawa keta sampai kat petronas,luar kuis..dlam pjalanan ke sana pla keta buat hal..dan2 keta tu mati pla dpan2 pondok pacik guard..aku mmg xsdap ati da tym tu,student2 kat lar da pndang2 kami..aku tgok kat blakang keta da berbaris tggu tuk berjalan..mmber lain kat dalam keta smua still bg smngat yg mmbina kpda nisa...alhamduillah..enjin keta hidup..n tym lalu dpan pacik guard tu,boleh pla dia teriak kat kami.."GUNA LESEN L kE??" perghhh tym tu mmg kitaorang xpuas ati ngn pacik tu..ko tggu la nnti pacik,kami bakar tu pondok guard kamu..ahhahahha..

ada gaya budak kena culik x?hahahhaha..tym ni kononnya mau bg centre keta,sbb mcam keta kami bgi gguan kpada pmandu yg len,yg ni c fara pla yang pandu..aku kat dlam keta da mcam org kena sampuk..ahahhahah

lpas ja kami mnggu din n eone yang x smpai2..(geram gilerrr..ayat.hahha)kami g amik kak yana pla kat Vista..dia lagila lama mnggu..siap bg sms,"woi aku da lapar gila"..alolololo..skali lagi c nisa yang bawa ke tmpat kak yana..then smpai ja kat sna,mhu kmbali ke petronas smula,stering beralih tangan pula kpada kak yana,fuhhh..cara kak yana pandu lagi dahsyat,cam org drift...vroooommm...sampai kat petronas ja,sib bek dorang c din n c eone da sampai..so kitorang bagi2 la,kak yana,ida n jah ngan c eone,aku nisa n fara ikut din...

ingatkan xda prob lagi,tnya pnya tnya,c din ni pla xtaw jalan...ok fine..yg c eone pandu laju gla da mcam KL tu dia yg punya..aihh..last mmg kitorg ttgal la kat blakang,dorg ida n kak yana ada jga bgitaw ikut jaan itu n ini..tapi aku cam fokus x fokus ja tym tu..so aku cakap kat di,ko ikut ja la jalan yang ada nama putrajaya...huh..mmg konfiden ja jalan tym tu...ast2 kitaorang tnmpak nama alamanda tu..fuhh..lega la skit kan...alhamdulillah..sampai jga akhirnya walaupun hnya bberapa jam,da mcam2 yang berlaku...smua bnda yng berlaku psti ada cabarannya..kan...hihih


ok..smpat posing tym da smpai kat alamnda..muka aku ceria ja bila da jejak bngunan tu,aku xtaw la kami ni tlebih exited ka ap,x jmpa pintu msuk pla..din dngan konfidennya bawa kami ikut jalan tangga...eh eh..mna pla jlan kluar...aih..sesat lagi kat dlam bngunan tu..aiyaaa...x pnjg crita kitorang pegi smula kat tmpat td n ikut lif..waduh2..bru la dpat msuk n trus jumpa group kak yana..aihhh..lpas solat mgrib,kami g makan jap..

tym tu yg len makan KFC,aku fara din n eone ja mkan ala2 kampung..aiseh..ahhahahha...smbil mkan smbil borak..
lpas makan2...rehat jap..akku sibuk ja ngn sms kan.huh...

tym ni aku ngah bincang2 ngan dorang,aku mau g atas jap sbb cri kasut untuk konvo..aku xda ksut lagi..klau ikutkan hati mmg aku mau guna ja ksut meriah aku yg kaler biru tu,tapi kna ikut rule la kan..kaler itam..so aku ngn jah g ronda2 cari kasut,last2 jmpa kat BATA..so kami trs la g glanggang boling..
aksi smngat din tika mlontarkan bola...yey...da mcam pemain pro da ak tgok dia ni..hahahah

ye ye ye..kini aku datang untuk beraksi d gelanggang boling...sepa berani mncabar aku??longkang itu pilihan utama aku..kakakkakakaka

abis ja game tu..kami trus balik,dalam jam 10 lbih jga la kami balik...mmg happy sngat2 tapi cam x puas..sbb rasa cam skejap ja...

tapi bnda ni akan aku ingat sampai bila2..rindu kamu smua..babai...

- Syukran Ma'Assalam -

2 comments:

*assyiera* said...

itu kak ummu hidayah kan?

dayanQueen said...

yesss..hihihi..knal ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...