Tuesday, July 10, 2012

Hoore!! Horee!! Untuk Mereka Yang Kurang Berkeyakinan!!

Assalamualaikum...

Terima kasih kepada sekalian umat yang sudi berkunjung ke belog gua yang x seberapa kiut miut ni,tapi tuannya maintain kiut ok..wah untung laaa...*ada org xsuka ayat ni*

aku ni boleh dikira ketinggalan cerita2 melayu yang ngah ditayangkan kat pawagam2 seluruh mesia,even pawagam sbelah umah aku pun,ntah pegi kew idak..kalau org belanja len cers la..hakhakhak..

disebabkan aku skg bertugas kat daerah ranau nun jauh dari umah aku,so aku pun kiranya perantau bertauliah yang disegani sebnarnya,*muntah sekarang*..hahhahaha,n bersyukur la disediakan umah guru,tapi xda tv..so keboringan tu memang amat ketara yew...ekceli aku da lari tajuk sebenarnya..muahahhahah...

diringkaskan cerita dongeng aku ni,area kampung tmpat aku bertugas ni dsediakan jalur lebar untuk penduduk kat sini * bangga dapat btugas kat sini*..so bila aku boring2,terasa pula mau nengok cerita yang ada skg,n aku dngar cerita yang bnyak guna lagu sudirman tu best..ala yg ada  Akim AF7 tu...erghhhh...

tengok cerita kat youtube ni kena ada kesabaran yang betul2 halus..kalau xda kesabaran,memang laptop ko akan jadi mangsa penderaan..wah..so aku tengok skit2 la...n secara keseluruhannya memang terbaek la..memang bnyak benda yang leh kita jadikan contoh kat cerita tu..

kat bawah ni aku list apa yang boleh kita dapat dalam cerita ni..

# kat dunia ni,walau apa benda yang kita buat pun,restu ibu bapa adalah amat penting dan perlu di utamakan..

# kecantikan yang ada pada seseorang tidak menjanjikan kejayaan dalam sesuatu pertandingan!!

# jangan nilai seseorang berdasarkan paras rupa yang cantik,sebab bila2 masa saja ia akan hilang..

# teman sejati ialah teman yang akan ada bila bila masa xkira susah atau senang..

# Bukan kita yang tentukan samada kita ditempatkan Syurga atau Neraka

# Sahabat yang terbaik adalah sahabat yang tak pernah berubah hati walau dalam apa  jua keadaan.

# Keyakinan diri datangnya dari hati..tidak perlu takut untuk tunjukkan keyakinan kita pada orang lain..

# keyakinan perlu ada untuk berdepan dengan orang ramai terutamnya dengan orang2 yang selalu merendah2kan kita..

# tidak semua orang akan puas hati atas kejayaan yang kita kecapi..

walaweeehhhh da mcam pakar motivasi pulak gua ni..hahhahahah..tapi itu yang aku dapat dalam cerita ni...memang memberi inspirasi kepada sesiapa yang betul2 mengamati cerita ni,bukannya just syok kat c Rita (killafairy) tu..ahakssss...

orang besar besar ni..kiut apa!!



Nurfarah memegang watak sebagai Iman iaitu gadis montel yang ingin keluar dari kepompong ketakutan dengan menceburi pertandingan Ratu Idola bersama-sama Rita lakonan Kilafairy.(lawa juga dia ni kan)











P/s : jika kerna paras rupa kau jatuh cinta..cinta itu akan hilang bersama pudarnya kecantikan itu..

- Syukran Ma'Assalam -

4 comments:

cik najihah said...

nurfarah. same dengan name sy hii

Mira Adzlia said...

yup..btol tu cinta jgn la bdsrkn rupe semata..haruslah nilai hati...tp klu rupe cntik/ensem itu 1 bonus

p/s :xsmpat lg mau tgk cte nih..huhu

nabila azmi said...

bru jugak tngok cite ni..mmg beri byk motivsi=)

dayangNoor said...

cik najihah : wah kbetulan..hahah

Mira Adzlia : betul3..jgn nilai dri paras upa..

nabila azmi : motivasi untuk saya juga!!hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...