Wednesday, August 29, 2012

Pengantin diserbu 22 Orang Rakan.. [ Part 1 ]

Assalamualaikum..

perghhh gempak la sngat kan tajuk entry aku kali ni..macam bleh kasi masuk dalam Metro pula..hahhaha..Alhamdulillah pada hari raya ke Enam lepas,sorang lagi rakan sekolah kami telah melangsungkan perkahwinannya di Beaufort..maap la..telambat hapdate pula..

sbenarnya plan mau ke rumah kawan gua kawen..da alang2 ramai yang ikut..ni da dikira reunion tanpa planning juga la...hahhahaha..

jadi disini ijinkan gua menulis moment2 yang bagi aku terlalu bermakna buat mereka2 yang hadir..memang xda plan pun mau join masa tu,tapi dari beberapa org mmber aku ajak p sana,siap merayu2 bagai..aku pon join la..(ok aku tipu)hahahhahaha

sebelom gerak ke tmpat untuk kami berkumpul,aku pegi ke umah kawan aku sorang ni c Eby,kat sana kononnya kami tggu lagi sorang mmber Awin tuk pergi ke papar..tggu punya tggu kira nya aku ni sempat la beraya sorang2 kat umah eby..hahahha,cool x?ttba bapa eby cakap mau ke bank so kiranya awin xjadi dtg uma eby n jumpa kat bank ja..sambil2 tu g la cucuk duit stngah juta..ahakksss..


 ni la hidangan aku beraya kat umah eby,bnyak lagi ekcelinya..ahhahah

sebelum ke papar,kami singgah lagi untuk mnjemput dorang rakan yg hanya mahu dikenali sebagai Ches (bukan nama sebenar) kat Lokkawi..then kami pun memulakan perjalan ke papar dima mmber2 lain tggu kat sana...


 oh yeahhhh ni la antara mereka2 yg hadir awal masa tu..semangat ko bedah...uhuii..masa jumpa dorang alololo mcam2 ceghita kluo..tnya keja apa skg,kenapa da berubah?ecece..soalan ditmbah2..


 bila smua da datang,agak2 korang rasa gmbar kat atas tu mcam ambil kehadiran pula kan..hahahha...masa ni kami bahagi2 kan sepa ikut keta2 mewah..yg angkat tangan tu keta mewah la tu...kelasssss...ahahhah
bila da bhagi2kan..kami pun memulakan perjalann ke beaufort,n dalam perjalann tu baru mmbca doa..lagi cool..hahhaha..n sblom ke beaufort kami singgah kat membakut tuk amik lagi mmber lain...fuhhh..

sampai kat pekan beaufort,kami tggu lagi mmber2 lain..wah bnyak singgah ni..member punya pasal..bila lagi jumpa kan..bila da settle,kami pun bergerak masuk ke kamung di tmpat pengantin..sebelom bgerak kesana,kami di berhentikan untuk beraya ke rumah mmber,kebetulan perjalann ke rumah pngantin lalu kat umah dia juga,so apalagi..beraya beraya beraya..yey..

 ni la gambo beraya kat umah mmber..c mag (bukan nama sbenar) [ yg lelaki kononnya malu bgmbar,siap tutup2 muka lagi,ad yg buat2 bmeseg,hahha..yg pempuan?nda payah cakap la..jelas kan..ahhahah ]


bila da siap beraya dari uma mag..perjalan kami diteruskan ke rumah pengantin..malar ke rumah penganti,tapi nda pandai sampai2..ahhahhaha..nama kampung pengantin ni Kamung Bintuka Beaufort..kampung yang paling hujung  kat Gadong..perjalann kat sana mungkin mngambil masa dalam 30 hgga 40 minit mcam tu la...


 Alhamdulillah..kami da sampai di tempat pengantin..muka happy x terkata bak kat hati masing2..hahahah,

 yey..pengantin menyambut kedatangan kami..memang terbaekkk la kan..best2 moment..

pengantin kembali ke pelamin stelah mnggu kami dari jam 11..hhahahah..kami sampai dalam jam 1 cam tu la kalau nda silap...SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK SARUNI NAIM DAN SUAMI..SEMOGA KEKAL HINGGA KE SYURGA..AMEENNN

aku dan pengantin..oh kerdilnya sayew..kalau mau taw,saruni ni adalah antara orang yg tertnggi kat sekolah aku masa tu...terbaekkk..hihihi

 sebelom berangkat balik,kami  sempat mngambil gmbar untuk kenangan2...smileeee...!!

 jom..masuk ke kereta masing2 untuk teruskan perjalann..

n lepas ni macam tmpat lagi yang kami pegi...tggu entry di part yang ke dua...n kalau mmber2 gua terbaca entry ni,minta mahap kalau ada yg terasa ngan ayat2 aku kat atas,tapi ni baru part 1,yang part 2 lagi pedi hulu hati kamu kalau baca..harap bersabar dengan penuh keimanan ya....













P/S :: masa kat dalam keta,memang gelak sakan ja,mata konon mau tido,tapi memang ketawa memanjang..inilah akibatnya kalau da jarang bjumpa..love uollsss...



- Syukran Ma'Assalam -

3 comments:

msredcheesecake said...

best raya ramai2...meriah

selamat hari raya

Ayna Halim said...

Salam...tajuk memang gempak...selamat hari raya..

Ain Dzaya said...

amboi pengantin..mabeless bak ang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...