Tuesday, February 5, 2013

Fesyen Apa yang menjadi Pilihan anda di Tahun 2013?

Assalamualaikum..

Bercakap pasal fesyen dan fesyen..pasti golongan wanita lebih berminat dalam bidang ni..so kalau kita tinjau semula di tahun yg lepas2..mungkin perubahan dalam dunia fesyen sentiasa berubah2 mengikut zaman..tetapi kalau difikir2 semula..fesyen2 dizaman 40an or 60an dikembalikan semula tetapi dimodenkan..betul?

oh apsal aku da mcam bagi ceramah kat orang ni..da macam marah budak hingusan pun hado..hikhikhik..so jum kita review fesyen mana yang menjadi pilihan jantung hati kita yang lebih sesuai di tahun 2013 tetapi lebih   mementingkan kesempurnaan dalam menutup aurat dan kelihatan lebih ayu dan sopan..awww..cam i lettew..*konon*..



1 - Peplum = seperti yang aku uar2 kan tadi..*wah ayat pengacara ngko* baju peplum ni ala2 pakaian orang dedulu..ala klau korang tgok ceghita P.Ramlee jaman hitam putih..korang akan perasan baju2 dorang camni..kembang2 kat bawah..but for me cam kurang berminat.. -_-' ngehhhh



Photo: it's easier to dress this way now.
a sweater and a long skirt. =)
what's your favourite style?

sweater from zara
skirt from stall shop bought many years ago from i-forgot-where
bag from sometime.com.my named Elena (ehem! =p)
ps: the bag is opened because i was about to pay. heee.. =) 
2 - Long Dress with Cardigan :: oh cara pemakaian begini mungkin bagi aku sopan dan nampak ayu gitew..hakhakhak..tgok lerh sapo modelnyew..hahahhah

 
3 - Pallazo.. woi besonya seluar ngko..hahhah..Palazo ni kalau skali tgok macam skirt panjang..dua kali tgok..laaa seluar besar yang teramat upanya..hihi..dlu aku salu ckap sluar ni sluar penyapu..tapi bila aku try pakai..WoW!! best wei..selesa..n nmpak lebih sopan..xda la ko pkai sluar yang sendat sampai duduk pun payah mau berdiri semula..hahahaha..

 

4- Tunecca - bagi yang inginkan kelainan dalam berfesyen tetapi kelihatan lebih Vintage tapi bergaya dan sopan..mungkin fesyen ni bagi aku memang sesuai n tersangat comel..yey..hahhaha



5 - Maggi Pelangi - oh maaf..tiada dalam senarai fesyen 2013 dan tahun yg akan datang.. o_0



fesyen mana yang menjadi pilihan anda di tahun ini?mungkin banyak lagi fesyen2 kat dunia ni..tapi hope korang cerdik dalam berfesyen n paling penting seperti atok2 cakap..jangan jadi mangsa fesyen..yer!!











P/s : mungkin mau kumpul kasut banyak2 tahun ni..wakakakkakaka


- Syukran Ma'Assalam -

8 comments:

Mira Adzlia said...

sy pilih yg bwh sekali..hahaah

KY said...

apa pun fesyen, kalau menutup aurat, Alhamdulillah...kan?

najihahfara said...

yang simple, much better hehe

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

Mira Adzlia : haha..sesowai sangat..hahha

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

KY :: betol3..itu lah yg sepatutnya..hihi

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

najihahfara :: yess..suka yg simple2..hihi

keyboard menaip said...

Saya suka style yang skirt panjang tuh, sopan, :D

Heiladies Co. said...

Salam..

Jemput singgah blog.. leh tgk2 skirt, shawl, blouse and tudung klu ada yg terberkenan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...