Friday, June 22, 2012

Oh !! Ini Pengalaman Ditempat Saya Bertugas.. :)


Assalamualaikum


Bagaimakah kehidupan anda ketika ini?adakah anda sedang sibuk..atau sedang menyibukkan diri atau sibuk hal orang atau sibuk bca belog gua..wakkakaka perasan ko kan...Alhamdulillah masuk hari ni adalah hari ke empat aku berada di london...sejuk weih..tapi sila jngan percaya fakta aku yang auta tu,gila ko kat london..ada pula kat london tu sekolah agama JHEAINS,wakakkakakak...
ni tetiba la konon sejak aku kat sini ni terajin habes pula mengupdate belog2 ni...apa idaknya,kebosanan tahap ketiak basah wei aku kat sini..ni kira da bersyukur sangat la ko sebab even tggal kat kampung,orang2 kat sini up to date ko tahu..

sebab apa aku berkata2 seperti itu?yeyyyyyy sebab aku dapat online lerhhh...bukan sebab aku ada broadband or guna stremyx,but kat sini ada satu komuniti dorang tubuhkan khas untuk orang2 kampung buat satu wireless berdaftar,so sesiapa yg mau online guna line kt kmpung ni,kena daftar dulu n kena bayar dalam rm50 ja..tapi boleh guna sampai bila2..ha hebat x?ahhahahaha

oh kiranya sbertuah juga lah kan ditugaskan dikwasan yang membangun,even kampung..ingat cincai ka...hahahhaha...n 1 lagi yang aku terkejut tupai smpai terbeliak mata kat kampung ni siap ada kedai singer..ha..ala yang tagline "SINGER MENAWAN KELUARGA BAHAGIA"..ahahhahaha seriusly aku x sangka kmpung ni da boleh buat negeri kowt,kakkakakkaka...

Alhamdulillah bersyukur sangat...setakat ni student kat sini pun xda yang teruk smpai buang kerusi kat guru,mudahan2 dijauhkan la kan...padahal memula dapat surat dimana akan ditugaskan,menangis pun ada,ko taw?hahahahhaha

n benda yang aku xsangka2 sebenarnya aku pernah pegi kmpung ni,tapi xda la singgah,masa form 5 dulu,kami sekelas pernah mmbuat lawatan ke ranau ni,n kami stay kat SMK(A) SEMEKAR..n sekolah tu kat kmpung ni ja pun..laaaa...tmpat yg aku pernah pegi tapi x perasan pun,yala mybe tym tu penat n teruja dngan keindahan di sekeliling smpai x tnya apa2 pun tmpat tu,hakhakhak...

n satu benda lagi yang best kat kmpung aku ni berdekatan ngan Poring air panas,yey...so sesiapa yang mau berkunjung ke sini,koling2 la aku..kakakakakkaka...*porahhhh mcam da terer jalan kat sini*..hahahhah...

so setakat ni aku berkongsi pengalaman aku kat dunia perguruan yg ditempatkan di kg.Lohan Ranau...xbest mana pun story aku ni..so kena la datang kat ranau ni untuk mnikmati sendiri kesejukan air yg seakan2 ais batu...weeewww..n pemndangan gunung ganang...peuuwww..ahhahaha

Muka terkejut la konon dapat bertugas di tmpat yg jauh dri rumah..  :(


so gua chaw dulu...
tata...




p/s :: duk d tmpat yg sejuk ni,tekak selalu ja mau makan  maggi..yey

- Syukran Ma'Assalam -

4 comments:

Midad_Hawari said...

slm yang..wa, thniah ko dpt keja dsna..best 2 eh ranau..ko tgl mna dsna?ada kuarters utk guru2 ka? smg jd pendidik yg berjaya didik anak bangsa lg hebat dr dirinya (2 barulah namanya guru yg terhebat) hehe..smg dmna2 pun Allah 'campakkan'..smg dstu ada jln utk smkn dekat dgn Allah..:)

dayangNoor said...

wassalam yan..hihhihi...alhamdulillah best juga sini,sajuk2 gia,hahhaha..t ko balik leh la p sini,insyaAllah doa2kan ja aku kat sini..n mudah2han ko selamat n berjaya kat sana..sma2 berjuang lillahitaala..amin..

Sue-Rya Qistina said...

teringin sungguh akak nak ke tempat org..sabah x pena pegi lg..sarawak pena pegi sekali je..huhuhu

dayangNoor said...

jom la dth sabah..best kak..t saya leh bawa jnjalan..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...